Muziekinfuus

Muziek is alomtegenwoordig in ons dagelijkse leven. Jammer genoeg niet zo in een ziekenhuis. Nochtans maken grote en kleine mensen bewust gebruik van muziek: om een fijne sfeer te creëren, zich te ontspannen, uit interesse...


Het laat geen twijfel dat mooie muziek een belangrijke rol kan spelen in het behoud en het verbeteren van het lichamelijk, emotioneel en spiritueel welzijn. Het is daarom logisch om muziek te integreren in het ziekenhuis, in eerste instantie bij het chronisch zieke kind. Via muzikale projecten wil bijdragen aan de pyschosociale ondersteuning van chronische zieke kinderen.


Chronisch ziek zijn is niet leuk en voor kinderen meestal een moeilijk abstract begrip. Het vraagt van hen veel moed en doorzetting, veel energie gedurende een lange tijd. Vaak zijn deze kinderen geisoleerd van vriendjes en familie . "Muziek op kindermaat" als uniek communcatiemiddel, gebracht door professionele, virtuoze musici is in ziekenhuizen meer dan welkom!


ARTEVAL organiseert dan ook een wonderlijk muzikaal infuus voor de zieke jongen, voor het "andere" meisje: een artistiek opstekertje om naar uit te kijken, een heerlijk ontspannen namiddag vol muzikaal avontuur op regelmatige basis! Zowel het klassieke repertoire als moderne composities komen aan bod .


Voor elk project brengt ARTEVAL maatwerk, al dan niet in combinatie met een verteller.


Lees hier enkele reacties >>

Contact

ARTEVAL

Boomgaardstraat 58

2600 Antwerpen

Tel: 0494/14 78 88

info@arteval.be