Recensies

Reactie Muziekinfuus

Op 09 december 2012 werden de chronisch zieke kinderen van de GZA ziekenhuizen verrast met een muzikale vertelling van het verhaal van Peter en de Wolf van componist Prokofjev. De spanning van het verhaal werd op een prachtige manier verteld en muzikaal vertaald door het orkest: de fagot voor de kater, de strijkers voor Peter, ... zachte melodieƫn afgewisseld met luide paukenslagen!! De kinderen werden als het ware meegesleept door het verhaal en de muziek.


Allen aanwezig hebben op de een of andere manier een eigen tekenfilm kunnen verbeelden rond het verhaal van Peter en de Wolf en juist dat was de bedoeling van deze voorstelling: de kinderen, tijdelijk dan toch, begeleiden naar hun wereld van verbeelding en fantasie, weg van de realiteit en de dagelijkse bekommernissen rond hun ziekte...


Dr. DE MEULDER Frederic

Kinderarts

Reactie Muziekinfuus

Namens het Kinderziekenhuis en de Commissie Cultuur Kinderziekenhuis (CCK) UZ Leuven wil ik u van harte danken voor de werkelijk unieke opvoering van Peter en de Wolf gisterenavond. Gelieve onze dank ook door te geven aan alle musici en ook aan de verteller Marc Schillemans.


Het was een uitvoering van uitzonderlijk hoog niveau, die alle patiƫntjes, hun broers en zussen, en ook alle ouders echt in vervoering heeft gebracht. Ook de interactie nadien tussen orkest en kinderen werd enorm geapprecieerd.

Zoals gisterenavond besproken, het mooie hieraan is ook dat jullie aanbod naadloos paste in datgene wat we sinds 2004 met de CCK cultuurprojecten (www.uzleuven.be/cck) doen: cultuur, kunst en creatieve expressie op de meest diverse manieren inbouwen in de totaalzorg voor ernstig zieke kinderen.


Nogmaals dank, en uitkijkend naar mogelijke verdere samenwerkingen,

Mede namens prof Chris Van Geet (diensthoofd), prof Carine Wouters (CCK) en mevr Liesje Delaure (dienst communicatie)


Professor dr Gunnar Buyse

Universitaire Ziekenhuizen Leuven & KU Leuven

Contact

ARTEVAL

Boomgaardstraat 58

2600 Antwerpen

Tel: 0494/14 78 88

info@arteval.be